Küpsetised

Väike keeks 

maiasmokk ise, 11. veebruar 2005, 08:54
Valmista väike keeks perele või külalistele.

Kogus: ühele

Koostisosad
Taigen:
100 g rosinaid
2 sl likööri
100 g suklaadi
150 g võid
120 g suhkurt
5 munakollast
160 g jahu
Kaunistamiseks:
1 sl tuhksuhkurt

Valmistamine
Rosinad puhastada, pesta sooja veega, lasta nõrguda ja likööriga segada. Suklaad lõikuda peeneks, segada rosinatega. Võid vahustada suhkruga 5-6 min, edasi vahustades lisada ükshaaval munakollased. Rosinad-suklaad segada jahu hulka. Nüüd segada jahu jaokaupa taignasse. Küpsetusvorm määrida korralikult rasvainega ja raputada üle jahu või peenikese pähklipuruga. Taigen valada vormi ja küpsetada umbes 30-40min 200-210º C juures ahjus. Jahtunud keeks lüüa vormist välja ja peale sõeluda tuhksuhkur.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee