Hispaania köök

Baski kook 

tiina, 20. mai 2011, 14:19
Keedukreemiga kook.

Kogus: ühele

Koostisosad
Tainas:
300 g võid
500 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 tervet muna
1 munakollane
300 g suhkrut
Täidis:
4 munakollast
100 g suhkrut
60 g (1 dl) jahu
2,5 pakki kohvikoort (10%)
2 tl vanilliinsuhkrut

Valmistamine
Sõeluda jahu kaussi, segada küpsetuspulbriga ja vajutada keskele lohk. Valada sinna kaks suhkruga lahtiklopitud tervet muna + 1 munakollane ja puistata peale võitükid. Segada kätega tainas, suruda palliks ja panna mõneks ajaks (vähemalt tunniks) kile all külmkappi seisma. Keedukreemi valmistamiseks kloppida muna koos suhkruga kergelt läbi, sõeluda juurde jahu, lisada vanilliinsuhkrut ning segada ühtlaseks. Panna pott koos koorega pliidile ja segada hulka muna-jahusegu. Kuumutada segu mõõdukal kuumusel, kuni kreem on paksenenud. Lasta jahtuda. Lülitada ahi kuumenema 200 kraadi peale. Jaotada tainas kahte ossa: kaks kolmandiku põhjaks ja üks kolmandik katteks peale. Määrida ümmargune koogivorm võiga ja rullida tainatükid põhjast veidi suuremaks kettaks. Tõsta vormi põhja alumine tükk ja suruda vormi nii, et serv jääb umbes kolme sentimeetri jagu üles. Tõsta jahtunud kreem peale. Seejärel panna teine osa kaaneks peale ja suruda servad kokku. Kloppida lahti järelejäänud muna ja määrida kook pealt munaga. Küpsetada umbes 45 minutit, vahepeal võib kuumust vähendada 180 peale. Eemaldada vormist käesoojana.   

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee