Linnuliha retseptid
10. veebruar 2005, 17:11

Kalkun salsaga

Kaalukate roog. Kalkun ananassi-paprikasalsaga. TST 12

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Ettevalmistamiseks 25 minutit, marineerimiseks 15 minutit, küpsemiseks 8 minutit.

Koostisosad
480 g kalkunifileed
5 sl ketšupit
2 sl tomatipastat
1 tl taimeõli
1 tl Sambal Oelek kastet
2 sl palsamäädikat
2 tl mett
soola
pipart
SALSA:
250 g suhkruta konservananassitükke
1 punane tšillipipar
1 punane paprika
1 sibul
250 g kooritud tomateid
2 sl suhkruta konservananassimahla
1 sl laimi- või sidrunimahla
1 tl hakitud koriandrit
2 tl hakitud peterselli
Cayenne´i pipart
soola
mõni tilk vedelat suhkruasendajat
mõni oks siledalehelist peterselli

Valmistamine
Lõika kalkunifilee pikuti pooleks ja seejärel viiludeks. Aseta viilud 15 minutiks ketshupist, tomatipastast, õlist, Sambal Oelekist, äädikast, meest, soolast ja piprast segatud marinaadi. Võta liha marinaadist välja, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta eelsoojendatud 220° praeahjus keskmisel restil 8 minutit. Salsa jaoks lõika ananassitükid, tshillipipar, paprika ja sibul väikesteks kuubikuteks. Sega tomatitükkide, ananassi- ja laimimahlaga. Maitsesta koriandri, peterselli, Cayenne´i pipra, soola ja suhkruasendajaga. Garneeri peterselliga ning serveeri koos kalkunifileega.