Linnuliha retseptid

Kana-köögiviljavorm 

Toidutare, 10. veebruar 2005, 16:44
Kana-köögiviljavorm kohupiimakattega kaalukatele. TST 22

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistamiseks 35 minutit, küpsemiseks 30 minutit.

Koostisosad
420 g kanafileed
soola
pipart
2 tl taimeõli
kimp rohelist sibulat
500 g porgandit
2 nuikapsast
200 g rohelisi herneid
1 tl köögiviljapuljongipulbrit
KOHUPIIMAKATE:
2 muna
1/2 tl soola
225 g lahjat kohupiima
2 sl 10% hapukoort
2 sl Provance´i ürte
1/2 tl ingveripulbrit
1/2 tl karrit
2 sl päevalilleseemneid

Valmistamine
Lõika kanafilee kuubikuteks, maitsesta soola ja pipraga ning pruunista kuumas õlis 4 minutit. Tükelda sibulad, viiluta porgandid ja lõika nuikapsas peenteks ribadeks ning sega herneste ja puljongiga kanatükkide hulka. Maitsesta veel kord soola ja pipraga. Tõsta kana-köögiviljasegu ahjuvormi. Kohupiimakatte jaoks eralda munavalged munakollastest. Klopi munakollased lahti, lisa kohupiim, hapukoor, maitseroheline, ingver ja karri. Vahusta munavalged soolaga kõvaks vahuks ja tõsta kohupiimamassi hulka. Võõpa segu kana-köögiviljasegule, puista peale päevalilleseemneid ja küpseta eelsoojendatud 180° praeahjus keskmisel restil 30 minutit.Serveeri kohe pärast valmistamist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee