Magustoidud
6. veebruar 2005, 14:41

Marjajogurt veinikreemiga

Magustoit kaalukatele. TST 12

Koostisosad
6 želatiinilehte
450 g erinevaid värskeid või sügavkülmutatud marju
2 sl suhkruta apelsinimahla
90 g suhkrut
250 g 1,8% maitsestamata jogurtit
100 ml kuiva valget veini
2 munakollast
8 piparmündilehte

Valmistamine
Leota zhelatiini külmas vees, nagu kasutusjuhend ette näeb. Värsked marjad puhasta, sügavkülmutatud marjad lase üles sulada. Mikserda püreeks, suru läbi sõela ning sega apelsinimahla ja 70 g suhkruga.
Suru zhelatiin kuivaks, sulata ja sega kiiresti marjapüree hulka. Aseta püree külma, kuni see hakkab tarretuma. Siis sega hulka jogurt, tõsta kreem kõrgetesse klaasidesse ja aseta veel 2 tunniks külmkappi.
Vahusta vein munakollase ja ülejäänud suhkruga kuumaveevannis kreemjaks massiks. Edasi vahusta veinikreemi külmaveevannis, tõsta marjakreemile ja garneeri mündilehtedega.