Kalatoitude retseptid

Forelli-kartulivorm 

Toidutare, 6. veebruar 2005, 13:27
Maitsev vormiroog

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
ahjus küpseb 40 minutit+ettevalmistusaeg.

Koostisosad
6-7 keskmise suurusega kartulit
1 sibul
400 g forellifileed
1/2 sidruni mahl
1/2 apelsini mahl
3/4 tl soola
noaotsatäis valget pipart
ÜLEKÜPSETAMISEKS:
30 g võid või margariini
3 sl nisujahu
4 dl piima
1/2 tl soola
2 ml muskaati (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
2 dl riivjuustu

Valmistamine
Lõika forell tükkideks ja lase maitsestuda värskelt pressitud sidruni- ja apelsini mahlas. Koori kartulid ning lõika õhukesteks viiludeks. Koori ja haki sibul. Lao kartuliviilud, forellitükid ning sibul määritud ahjuvormi. Maitsesta soola ja valge pipraga. Lase potis keema sulatatud rasvaine ja jahu. Lisa piim ning sega, kuni kaste on ühtlane ja hakkab paksenema. Maitsesta kaste soola ja muskaadiga ning lisa sellele riivjuust. Vala kaste vormi ning puista peale veidi riivjuustu. Küpseta vormi ahju keskosas 225° juures umbes 40 minutit. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee