Lambaliha retseptid
6. veebruar 2005, 13:32

Küpsetatud lambaliha

Ahjus küpsetatud lambaliha.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
u 2 tundi.

Koostisosad
1½ - 2 kg lambaliha (praetükk)
2-3 küüslauguküünt
2 tl soola
½ tk jahvatatud pipart
2 tk kuivatatud rosmariini
KASTE:
6 dl puljongit
3 sl jahu + u ½ dl vett
soola
pipart
maitsetaimi
sojakastet
2 sl 35%-list rôôska koort

Valmistamine
Pane ahi sooja 175º C peale. Puhasta, kuivata liha. Koori küüslauguküüned ja lõika pikuti pooleks. Tee lihale mõned sisselõiked ja torka küüslaugutükid sisse. Sega sool, pipar ja rosmarin ning hõõru praetükk seguga. Tõsta lihe kuumakindlasse vormi või ahjupannile. Torka lihatermomeeter paksemasse osasse. Küpseta 175º C juures, ahju alumises osas. Kui termomeeter näitab 70 º, jääb liha seest roosaks, 75º C -ga küpseb täielikult läbi. Valmis praad tõsta lõikelauale, kata fooliumiga ja lase järelvalmida u 15 minutit. Samaaegselt võib valmistada kastme. Kaste: Sega jahu vähese külma veega ja vala potti, kuumuta keemiseni, lisa puljong. Keeda kastet tasasel kuumusel u 5 minutit. Lisa rõõsk koor ja maitsesta soola, pipra ja maitseainetega.