Lõunasöögi retseptid
18. mai 2008, 19:01

Pidulik šampinjonisupp

Maitsev seenesupp.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 l värskeid sampinjone
2 sl võid või margariini
2-3 sl nisujahu
1 puljongit(kuubikust)
2 dl rõõska koort
2sl sherryt või portveini
soola
musta pipart

Valmistamine
Pese ja puhasta šampinjonid. Haki need mitte eriti peeneks. Kuumuta seeni rasvas potis, mis nii suur, et kogu supp sinna ära mahub. Puista jahu šampinjonidele peale ja sega. Lisa lihapuljong. Keeda umbes 10 min. Lisa koor. Maitsesta sherry või portveiniga ning vajaduse korral soola ja musta pipraga. Serveeri supp auravkuumalt maitsva saia, sepiku või leivaga. Sama retsepti järgi võib teha supi ka puravikest võiriisikatest. Külmutatud seeni on nelja portsjoni jaoks vaja natuke üle 200 grammi.