Lõunasöögi retseptid

Pidulik šampinjonisupp 

Ruth, 18. mai 2008, 19:01
Maitsev seenesupp.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 l värskeid sampinjone
2 sl võid või margariini
2-3 sl nisujahu
1 puljongit(kuubikust)
2 dl rõõska koort
2sl sherryt või portveini
soola
musta pipart

Valmistamine
Pese ja puhasta šampinjonid. Haki need mitte eriti peeneks. Kuumuta seeni rasvas potis, mis nii suur, et kogu supp sinna ära mahub. Puista jahu šampinjonidele peale ja sega. Lisa lihapuljong. Keeda umbes 10 min. Lisa koor. Maitsesta sherry või portveiniga ning vajaduse korral soola ja musta pipraga. Serveeri supp auravkuumalt maitsva saia, sepiku või leivaga. Sama retsepti järgi võib teha supi ka puravikest võiriisikatest. Külmutatud seeni on nelja portsjoni jaoks vaja natuke üle 200 grammi. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee