Lõunasöögi retseptid

Külmsuitsuforellisalat 

Toidutare, 12. veebruar 2005, 13:09
Pidulik salativaagen külmsuitsuforelli, forellimarja, spargli ja avokaadoga. Enne serveerimist lase salatil külmas maitsestuda.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 rabe peasalat
jääsalatit
punasigurit
1 purk tükeldatud sparglit (280 g)
200 g õhukesteks viiludeks lõigatud külmsuitsuforelli
100 g forellimarja
2 avokaadot
KASTE:
1-2 sl balsamveiniäädikat
1 sl heledat sinepit
1 dl õli
1 tl kuivatatud basiilikut või 1-2 sl värsket peenestatud basiilikut

Valmistamine
Loputa salat ja lõika ribadeks. Poolita avokaadod, eemalda kivid, võta välja viljaliha ja viilusta. Pane ribadeks lõigatud salat vaagnale. Aseta salatile avokaado- ja sparglitükid, forelliviilud ja -mari. Sega kokku veiniäädikas ning sinep. Lisa kogu aeg tugevasti kloppides segusse õli, et kaste muutuks ühtlaseks. Maitsesta basiilikuga. Kalla kaste salatisse. Lase enne serveerimist külmas maitsestuda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee