Küpsetamata magustoidud

Printsessitort 

Toidutare, 12. veebruar 2005, 12:10
Martsipanivaabaga maasika-vahukooretarretise täidisega tort.

Koostisosad
1 biskviitkook, mis on lõigatud kolmeks kihiks
200 g maasikakeedist
IMMUTAMISEKS:
1 1/2 dl piima
TARRETIS:
1 munakollane
2 dl piima
2 sl suhkrut
1 sl vanillsuhkrut
2 sl maisitärklist
3 lehte zhelatiini
2 dl vahukoort
MARTSIPANIVAAP:
150 g mandijahu
1 munavalge
3 dl tuhksuhkrut
veidi rohelist karamellvärvi

Valmistamine
Sega tarretise jaoks potis munakollane, piim, suhkur, vanillsuhkur ja maisitärklis. Aja segu keema, kogu aeg vispliga segades. Kui segu on paksenenud, siis lase veidi jahtuda. Vahusta koor. Leota zhelatiinilehti veidi külmas vees, kuni pehmenevad, seejärel lahusta väheses keevas vees. Sega vahustatud koor jahtunud tarretisesegu hulka. Kogu aeg segades vala peene nirena segusse ka zhelatiinilahus. Niisuta alumist tordikihti mõne lusikatäie piimaga. Seejärel määri peale ühtlane kiht maasikakeedist ja selle peale tarretisesegu. Pane teine koogiketas täidise peale ja toimi sellega nagu esimesegagi. Lõpuks pane peale kolmas koogiketas ja kasuta ülejäänud piim selle niisutamiseks. Pane kook mõneks tunniks külma seisma. Sega martsipanivaaba koostisosad ühtlaseks massiks. Rulli martsipanimass kahe küpsetuspaberi või toidukile vahel õhukeseks leheks. Eemalda ülemine paber või kile ja tõsta martsipanileht koogi peale katteks. Säti martsipanileht ilusti, nii et vaap katab kogu koogi pinna ja lõika üleliigne osa ära.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee