Küpsetamata magustoidud
12. veebruar 2005, 12:04

Tarretatud sidruni-kohupiimatort

Biskviitpõhjaga sidrunitort kohupiima-sidrunitäidisega.

Koostisosad
1 poolekslõigatud biskviitkook
IMMUTAMISEKS:
1 dl õunatoormahla
TÄIDIS:
1 tl riivitud sidrunikoort
2 sidruni mahl
2 dl kohupiima
250 g toorjuustu
1 dl suhkrut
1 dl tuhksuhkrut
2 dl vahukoort
8 lehte zhelatiini
ZHELEE:
1 sidruni mahl
3 dl apelsinimahla
2 dl tarretisesuhkrut

Valmistamine
Vooderda küljelt lahtikäiv koogivorm toidukilega. Aseta koogiketas vormi toidukile peale ja niisuta õunamahlaga. Sega kausis sidrunimahl, riivitud sidrunikoor, kohupiim, toorjuust, suhkur ja tuhksuhkur.
Vahusta koor ja lisa täidisesegule. Leota zhelatiinilehti veidi külmas vees ja kui need on pehmenenud, siis sulata väheses keevas vees. Vala zhelatiin peene nirena täidisesegu hulka, kogu aeg segades. Kalla täidis vormis toidukile peal olevale koogikettale. Pane teine koogipool täidise peale ja niisuta õunamahlaga. Pane tort mõneks tunniks külmkappi või mujale külma seisma, et täidis taheneks. Vala sidruni- ja apelsinimahl potti ning aja keema. Lisa tarretisesuhkur, kogu aeg segades. Määri veidi jahtunud tarretisesegu külmale tordile.
Tee seda vähehaaval, jaokaupa nii, et pinnale määritud tarretis kohe hüübib. Kui vaja, võid valmis tarretiskoogi sügavkülma seisma panna.