Lõunasöögi retseptid

Kartuli-köögiviljavardad 

Toidutare, 2. juuni 2005, 13:30
Grillroog kaalukatele. Kartuli-paprika-kalmaarivardad. TST - 18

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Ettevalmistusaeg 20 minutit, marineerimisaeg 20 minutit, grillimisaeg 15 minutit.

Koostisosad
8 väikest kartulit
soola
8 pisikest erivärvilist paprikat
8 väikest kalmaari (375 g)
4 sl sojakastet
3 tl oliivõli
2 sl grillmaitseainet
viie pipra segu
KASTE:
100 g väherasvast toorjuustu (15% rasva)
100 g maitsestamata jogurtit
3 sl 10% hapukoort
küüslaugumaitseainet
paprikapulbrit
1 sl piiniaseemneid
2 tl ürte
pipart

Valmistamine
Hauta kartuleid soolaga maitsestatud vees 10 minutit. Lõika paprikad pooleks. Tõmba kalmaaridel nahk maha, lükka sisemine osa välja ja pese läbi. Torka kartulid, paprikakaunad ja kalmaarid vaheldumisi neljale vardale. Sega kokku sojakaste, oliivõli, grillmaitseaine, sool ja pipar. Võõpa vardaid seguga ja lase 20 minutit seista. Kastme jaoks sega kokku toorjuust, jogurt, hapukoor, küüslaugumaitseaine, paprikapulber, piiniaseemned ning ürdid. Maitsesta soola ja pipraga. Võta vardad marinaadist välja ja grilli 10-15 minutit, samal ajal vardaid mitu korda ringi pöörates. Serveeri koos kastmega.