Lõunasöögi retseptid
2. juuni 2005, 13:28

Porgandiquiche seentega

Porgandipirukas marineeritud shampinjonidega. Küpsetis kaalukatele. TST 28

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
200 g jahu
120 g väherasvast margariini
soola
1 munakollane
PIRUKAKATE:
800 g porgandeid
2 muna
160 ml rasvata piima
2 sl hakitud peterselli
riivitud muskaatpähklit
pipart
MARINEERITUD SEENED:
500 g shampinjone
125 ml köögiviljapuljongit 1 tl puljongipulbrist
2 sl balsamäädikat
pisut suhkrut
tshillipulbrit
1 tl Provance´i ürte

Valmistamine
Sega kokku jahu, margariin, sool ja munakollane ning vormi kätega kiiresti ühtlaseks tainaks. Aseta 30 minutiks külma. Lõika porgandid viiludeks ja hauta soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Sega munad piima ja peterselliga ning maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga. Jaga muretainas neljaks osaks, rulli laiali ja tõsta nelja väikesesse ahjuvormi. Aseta peale porgandiseibid ning vala üle muna-piimaseguga. Küpseta 200-kraadises praeahjus 25-30 minutit. Lõika seened pooleks, kuumuta pannil puljong ja hauta selles seeni 3 minutit. Lisa balsamäädikas, suhkur, tshillipulber ja ürdid ning lase seentel 30 minutit segus seista. Serveeri seeni koos porgandiquiche´ga.