Hommikusöögi retseptid
25. märts 2011, 13:51

Vanaviisi ahjusaiad

Laupäevahommikused ahjusaiad.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 prantssai (250 g)
1 muna
1 munavalge
0,5 dl suhkrut
poole sidruni riivitud koor
näputäis soola
2,5 dl piima
1 tl vanillsuhkrut

Valmistamine
Lõika sai reede hommikul enne tööleminekut 2 cm paksusteks viiludeks ja jäta kandikule kuivama. Õhtul mikserda suures kausis kokku muna, munavalge, suhkur, sidrunikoor, vanillsuhkur ja sool; viimasena lisa piim. Kasta saiatükid segusse ja lao tihedalt vaagnale või kandikule. Nirista kaussi jäänud segu saiatükkidele, kata toidukilega ja aseta külma. Hommikul prae saiaviile kergelt õlitatud pannil keskmisel kuumusel umbes 3 minutit ja teiselt poolt veel 2 minutit. Tõsta saiad ahjupannile ja küpseta 200 °C juures 10 minutit ehk kuni saiad on läbiküpsed ja kõrgeks kerkinud. Paku juurde mõrkjat apelsinimarmelaadi ja kohvi või külma piima.