Veiseliha retseptid

Biifsteegid mee-sinepikastmes 

Toidutare, 25. märts 2011, 13:56
Biifsteegid mee-sinepikastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 biifsteeki (u. 1,5 cm paksust
1-2 sl margariini või võid
1 tl sooja
1/4 tl musta pipart
Kaste:
3 sl mett
2 sl sinepipulbrit või sinepit
veidi soola
1 tl purustatud sinepiseemneid
1/2 dl vahukoort
1 punt murulauku

Valmistamine
Hõõru mesi pehmeks. Lisa sinep, sool ja purustatud sinepiseemned. Lisa vähehaaval koor ja sega kaste ühtlaselt paksuks. Lõika murulauk kastmesse. Klopi biifsteeke kergelt rusikaga. Kuumuta rasva pannil, kuni see on kuldkollane ega vahuta enam. Tõsta biifsteegid pannile. Prae neid umbes 2 minutit kummaltki poolt. Praadimisaeg oleneb sellest, kui küpset liha soovid. Lisa sool ja pipar. 11. Serveeri mee-sinepikastmega.HEA TEADA: Roog õnnestub, kui kasutad kvaliteetset, laagerdatud liha. Biifsteek jääb vaid siis õrn, mahlane ja hea.