Kiudainerikkad toidud

Karusmarjakissell bubertiga 

Angelica Udeküll, 26. august 2008, 10:33
Karusmarjakissell bubertigaFoto: Daisy Lappard
Nostalgiline magustoit karusmarjadest.

Kogus: kahele

Koostisosad
KISSELL
150 g Karusmarjad
0.5 tk Kaneelikoor
50 g Suhkur
100 g Vesi
1 tl tärklis
BUBERT
200 g Piim
20 g Manna
2 tk Muna
2 sl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
1. Kisselliks aseta kõik komponendid, v.a tärklis, potti ja lase keema.
2. Keeda, kuni marjad on pehmed.
3. Sega tärklis külma veega, lisa kisselli hulka ja kuumuta kisselli paar minutit.
4. Bubertiks keeda esmalt piimast ja mannast mannapuder.
5. Vahusta munakollased suhkruga ja sega väikese osa kuuma pudruga.
6. Vala manna ja muna segu ülejäänud pudru hulka ja kuumuta keemiseni, kuid ära lase massil keema minna.
7. Klopi munavalged tugevaks vahuks ja lisa ülejäänud massi sekka. Kuumuta taas keemiseni.
8. Tõsta pott tulelt ja aseta bubertimass külma kaussi.
9.  Serveeri koos tikrikisselliga. Kui kasutad kissellis maisitärklist, võid lasta kisselli koos tärklisega taas keema. Kartulitärklist võid vaid kuumutada, aga mitte keema lasta, sest siis laguneb tärklis ära ja kissell ei paksene.