Lõunasöögi retseptid
2. juuni 2005, 10:02

Täidetud küpsekartul

Küpsekartul vürtsika hakklihatäidisega.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 suurt jahust kartulit
Täidis:
0,5 kg lahjat hakkliha
3 sl õli + 3 sl vett
1 suurem sibul
1 suur porgand
2 küüslauguküünt
1 purk purustatud tomateid
0,5 dl või rohkem taipärast maguspõletavat tšillikastet
soola
Lisandiks:
2 dl hapukoort või paksu maitsestamata jogurtit

Valmistamine
kuumuta noaga peenestatud sibulat ja jämedalt riivitud porgandit õli ja vee segus madalal kuumusel umbes 5 minutit ja tõsta pannilt ära. Lisa pliidikuumust , pane pannile sõrmedega lahtinäpitud hakkliha ja kuumuta segades, kuni punakas värvus asendub hallikaga. Lisa otsekohe tomatihoidis , sibula-porgandisegu, noaga peenestatud küüslauguküüned ja tshillikaste. Hauta madalal kuumusel ilma kaaneta 20 minutit ehk kuni kaste muutub paksuks. Viimistle maitse. Serveeri ahjukartulite kõrvale koos hapukoore või paksu jogurtiga , millega saab soovi korral leevendada hakklihakastme põletavust.