Lõunasöögi retseptid
2. juuni 2005, 11:20

Kalasupp

Kalasupp piimaga

Kogus: ühele

Koostisosad
800 g värsket kala(haug, siig, forell vm)
vett
1 tl soola
8-10 tera valget pipart
7-8 kartulit
1-2 porgandit
1 sibul
3 dl piima
1 spl jahu
1 spl võid
Peale hakitud tilli

Valmistamine
Lõika kala suuremateks tükkideks ja tõsta keeva vette. Vett võiks olla nii palju, et kalatükid on veega kaetud. Lase hetk ilma kaaneta keeda ja korja pealt vaht. Lisa sool ja pipar.keeda 15 min kaane all. Koori ja tükelda kartulid ja porgandid. Haki sibul. Kurna kalapuljong läbi sõela teise potti. Kuumuta puljong ja lisa kartulid, porgandid ning sibul. Keeda veel 15 minutit, kuni kartulid on pehmed. Puhasta kala. Sega jahu ja piim ning kalla supi hulka. Keeda mõni minut ning lisa kalatükid, või ja hakitud till.