Küpsetised

Napoleoni kook kiirtainast 

Toidutare, 28. märts 2011, 12:18
Kihiline kook kreemi ja keedisega

Kogus: ühele

Koostisosad
Taigen:
200g margariini
150-200 g hapukoort
2-2,5 kl jahu
natuke soola
Täidis:
1 kl piima või kohvikoort
200 g võid
0,75 g suhkrut
3 munakollast
klaasitäis haput keedist

Valmistamine
Valmistusviis
Margariin, jahu ja hapukoor segatakse taignaks ning pannakse tunniks ajaks külmkappi.
Siis jaotatakse taigen viieks võrdseks osaks, iga osa rullitakse hästi õhukeseks ning küpsetatakse ükshaaval ahjus helekollaseks.
Seejärel valmistatakse kreem.
Selleks hõõrutakse või suhkruga vahule, lisatakse suhkruga lahtiklopitud munakollased.
Kohvikoor või piim aetakse soojaks ning lisatakse lusikashaaval kreemile, samal ajal kreemi edasi vahustades.
Kõige alumisele koogikihile määrime keedist, teistele kreemi.
Servade tasandamisest üle jäänud puru puistame koogi pinnale.
Valmis koogil lasta mõned tunnid jahedas seista, et kreem ja keedis saaksid sisse imbuda.
 
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee