Küpsetised

Õunakook 

Toidutare, 24. aprill 2005, 11:21
Õunad võib asendada rabarberi või karusmarjadega.

Kogus: ühele

Koostisosad
6 muna
9 sl suhkrut
3-4 õuna
9 sl jahu

Valmistamine
Eralda munakollased munavalgetest, jälgides, et munavalge hulka ei satuks tilkagi kollast. Lisa munakollastele þ suhkrust ja vahusta heledaks vahuks. Munavalge vahusta eraldi anumas. Poolenisti vahustatud munavalgele puista lusikatäite haaval juurde ülejäänud suhkur ja klopi edasi, kuni vaht muutub tihedaks. Vaht on paras, kui ta kausist kallutamisel enam välja ei libise. Nüüd lisa vahustatud munakollastele sõelutud jahu ja õunaviilukesed, seejärel sega juurde munavalgevaht. Vala taigen ettevalmistatud küpsetusvormi ning küpseta 190°-200° juures, kuni kook hakkab vormi servade küljest eralduma ja puutikuga proovimisel jääb tikk puhtaks. Kui kook on veidi jahtunud, puista selle pinnale tuhksuhkrut.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee