Küpsetised

Pidupäeva meekook 

Toidutare, 15. veebruar 2005, 09:18
Meekook rosinate ja kakaoga.

Kogus: ühele

Koostisosad
Taigen:
250 g mett
100 g võid
200 g suhkrut
500 g jahu
2 tl kaneeli
30 g kakaod
1 muna
1 sl rummi
pisut ingverit
nelki
Täidis:
200 g pähkleid
300 g rosinaid
2 sl mett
30 g kakaod
100 g suhkrut
Võõp:
200 g tuhksuhkrut
2 sl keeva vett

Valmistamine
Sulata ja jahuta mesi, või ning suhkur. Lisa maitseainete ja kakaoga segatud jahu, siis muna ja rumm. Jaota taigen kaheks osaks, rulli mõlemad osad 1 cm paksuselt lahti. Tõsta üks pool võiga määritud plaadile, selle peale laota valmissegatud täidis. Kata pealt teise taignapoolega ning küpseta keskmiselt kuumas ahjus umbes 30 minutit. Lisa tuhksuhkrule keev vesi ja hõõru võõp siledaks ning läikivaks, seejärel määri koogile. Lahti lõika kook alles jahtunult.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee