Lõunasöögi retseptid

Juustu-sibulapirukas 

Toidutare, 2. juuni 2005, 10:34
Maitsev küpsetis

Kogus: ühele

Koostisosad
Taigen:
150 g margariini
2 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
2 sl hapukoort
Täidis:
800 g sibulaid
2 sl võid
200 g riivjuustu
3 muna
soola
jahvatatud muskaatpähklit

Valmistamine
Haki või näpi margariinitükid kuivaintega segamini, lisa veidi hapukoort. Suru taigen ümmarguse pirukavormi põhjale ja servadele. Haki sibulad peeneks, hauta paksupõhjalises anumas koos võiga väga madalal kuumusel kuldkollaseks (15-20 min), lase jahtuda. Lisa lahtiklopsitud munad, juust ja maitseained, tõsta täidis vormi. Küpseta ahju keskosas 175-200 kraadi juures 30-40 minutit, kuni servad on läbiküpsed, täidis hüübinud ja kenasti pruunistunud. Säilita toatemperatuuril!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee