Kalatoitude retseptid

Kreveti - avokaadosalat 

Toidutare, 4. märts 2005, 13:23
Pidulik salativaagen avokaado, krevettide, shampinjonide ja apelsiniga. Lisandiks vahukoore-sinepi-tshillikaste.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g kooritud krevette
2 avokaadot
100 g värskeid shampinjone
1 apelsin
1/2 sidruni mahl
KASTE:
1 dl vahukoort või maitsestamata jogurtit
1 sl sinepit
1 sl tshillikastet
1 sl veiniäädikat
noaotsatäis soola
noaotsatäis suhkrut
1/2 tl estragoni

Valmistamine
Lõika puhastatud shampinjonid õhukesteks viiludeks. Poolita avokaadod, eemalda kivid, koori ja viilusta viljaliha. Pane avokaado- ja seeneviilud gruppidena serveerimisvaagnale ja piserda peale sidrunimahla. Koori apelsin noaga, viilusta ja tükelda. Grupeeri vaagnale ka krevetid ja apelsinitükid. Sega kokku kaste ja serveeri eraldi. Salat jääb ilus, kui asetada ained vaagnale erivärviliste triipudena.