Lõunasöögi retseptid

Uutmoodi hernesupp 

Toidutare, 2. september 2005, 16:05
See supp erineb tavapärasest nii värvuse, maitse kui valmistamise hõlpsuse poolest. Valmistada võiks seda parajasti ühe söögikorra jagu, kuna seismisel ja ülessoojendamisel kahvatub supi kaunis värvus.

Kogus: ühele

Koostisosad
0.75 sl Õli
0.75 sl Jahu
1.75 dl Vesi
0.5 tk Puljongikuubik
Sibulapulber
112.5 g Herned
Sool
Must pipar
0.25 dl Rõõsk koor

Valmistamine
Kuumuta õli keedunõu põhjas, riputa juurde jahu ja kuumuta läbi (ära pruunista!). Lisa segades vesi, pudendatud leemekuubikud ja sibulapulber ning keeda 5 minutit, et kaoks jahu toores maitse. Lisa külmutatud herned, lase uuesti keema tõusta ning töötle supp püreeks. Rõõsk koor sega viimasena supi hulka või jaga kergelt vahustatuna iga supiportsjoni peale. Maitsesta supp soola ja pipraga. Serveeri kohe, sest erkroheline värv tuhmub peagi; paku lisaks röstitud saiaviile.