Hommikusöögi retseptid

Prantsuse salatikaste 

Toidutare, 4. märts 2005, 14:09
Õli-veiniäädikakastet võib valmistada erinevate lisamaitseainetega.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 dl veiniäädikat või sidrunimahla
3 dl õli (või 1 dl vett + 2 dl õli)
1/2-1 tl soola
1 tl jahvatatud musta või valget pipart
LISAMAITSEAINETEKS SOBIVAD:
1-2 sl sinepit
2-3 sl tshillikastet
2 tl kuivatatud maitsetaimi või 2-3 sl peeneks hakitud värskeid maitsetaimi (basiilikut, rosmariini, estragoni)
2-3 küüslauguküünt
25-50 g sinihallitusjuustu

Valmistamine
Mõõda kõik ained pudelisse ja raputa segi. Asenda osa õli veega, kui tahad, et kaste ei tuleks väga rammus. Lisa vastavalt oma maitsele lisamaitseained. Küüslauguküüned võid lisada tervetena. Raputa pudelit alati enne kasutamist, et õli ja veiniäädikas seguneksid. Prantsuse salatikastet on mõttekas teha suurem kogus korraga.Hea teada !Enne kasutamist raputa pudelit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee