Küpsetised

Karamellikook 

Toidutare, 5. märts 2005, 09:35
Karamellikook hapukoorega.

Kogus: ühele

Koostisosad
Põhi:
2 dl suhkrut
1 dl keeva vett
500 g toasooja margariini
0.5 tl soola
4 munakollast
kuni 800 g nisujahu
2 sl küpsetuspulbrit
Hapukoorekreem:
1 kg 20%list hapukoort
6 sl (kuhjaga) suhkrut

Valmistamine
Suhkrusiirup: Pane suhkur potti ja kuumuta, kuni suhkur on pruuniks karamelliks sulanud. Lisa keev vesi ja sega, nii et saad suhkrusiirupi. Lase jahtuda. Valmista tainas: Sega margariin, sool, munad, küpsetuspulber ja 1/2 jahust. Lisa jahtunud siirup ja ülejäänud jahu. Jaga tainakogus kaheks ja suru 2 ahjuplaadile laiali. Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit. Lase põhjadel jahtuda. Hapukoorekreemi jaoks sega hapukoor ja suhkur. Lõika koogipõhjadel servad ära (need jäävad pealepuistamiseks). Määri ühele koogipoolele hapukoort (täksi kahvliga augukesi, et kook mahlasem saaks). Pane peale teine koogipõhi ja kata uuesti hapukoorega. Peale pudista alleshoitud servatükid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee