31. jaanuar 2005, 14:27
Hautatud süda
Hautatud süda kastmes
Kogus: ühele
Koostisosad
600 g südant
5 dl vett
soola
musta pipart
2 sl võid vm rasvainet
1 sibulat
2 sl nisujahu
5 dl piima või
praeleent
3 sl hapukoort
Valmistamine
Leota süda külmas vees, vajadusel vaheta vett. Kupata leotatud süda, loputa külma vee all ja jahuta veidi ning lõika seejärel väikesteks kuubikuteks.
Prae kuumas rasvas läbi. Maitsesta soola ja pipraga, lisa kuum vesi ja kuumuta tasasel tulel kaane all, kuni süda on pehme. Haki sibul ja kuumuta rasvaines, lisa jahu ja hautamisleent ning valmista kaste.
Vala kaste südamekuubikutele ja kuumuta tasasel tulel veel 10–20 minutit. Lisa hapukoor, kuumuta korraks keemiseni.
Serveeri keedetud või praetud kartulite või kartulipudruga ja marineeritud salatitega.
Kommentaarid (0)