Ulukiliha retseptid

Hakkliharullid 

Toidutare, 5. märts 2005, 09:31
Hakkliharullid põdralihast

Kogus: ühele

Koostisosad
500 kuni 600 g põdraliha
Marinaad:
1 sibulat
2 sl laua- äädikat
3 sl vett
1 peterselli
soola
musta pipart
Täidis:
1.5 dl soolaseeni
2 sl riisi
1 sibulat
2 sl võid
Praadimiseks:
rasva
Hautamiseks:
tomatikastet

Valmistamine
Keeda veest, äädikast, sibulast ja petersellist mardinaad ja jahuta. Hoia lihatükke vähemalt 4 tundi marinaadis. Siis aja liha 2-3 korda läbi hakkmasina. Maitsesta soola ja pipraga ning sega hästi läbi. Vormi hakkmassist 8 lamedat kooki, mille keskele pane täidis. Vormi rullikujuliseks. Prae pannil ja hauta tomatikastmes. Serveeri keedetud kartulite või kartulipudru, kastme ja salatiga. Täidise valmistamiseks leota seened, keeda riis sõmeraks. Haki sibul ja prae koos seentega võis. Seejärel sega seened riisiga ja maitsesta.