Lõunasöögi retseptid

Hapukapsasupp lihaga 

Toidutare, 31. jaanuar 2005, 13:47
Hapukapsasupp sealihaga.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g läbikasvanud sealiha
500 g hapukapsast
0.5 sibulat
1.5 l vett
soola
0.5 kuni 1 liha- puljongikuubikut
1.5 porgandit

Valmistamine
Pane terve lihatükk, hapukapsas koos vedelikuga ja sibul suurde potti. Vala külm vesi peale. Kuumuta tasakesi keskmisel kuumusel keemiseni. Murenda potti ka puljongikuubik, nii saad tugevama maitsega supi. Lisa teelusikatäis soola ja lase praokil kaanega 1-1.5 tundi keeda. Kui liha on täiesti pehmeks keenud, võta ta supist välja ja lase jahtuda. Riivi porgand supi sisse. Kui ka porgand on peaaegu pehmeks keenud, maitsesta supp lõplikult (magedale soola, hapule suhkrut, vähehapule sidrunhapet jne). Vajadusel lase veel 20-30 minutit keeda. Lõika veidi jahtunud liha väikesteks tükkideks ning pane supi hulka. Kuumuta koos läbi. Serveerimisel pane supile paksu hapukoort. Ka eelmise päeva külm kartulipuder on kuuma kapsasupiga väga maitsev.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee