Türgi kalašašlõkk
Kogus: ühele
Koostisosad
1 kg kalafileed (soovitav mitut liiki, ka ookeanikalu)
5-6 sibulat
MARINAAD:
3 sl õli
1 sl veiniäädikat
1 küüslauguküüs
1 sibul
suhkrut
soola
pipart
Valmistamine
Kalafilee lõigata paari sentimeetri suurusteks tükkideks, panna happekindlasse nõusse ja segada marinaadiga. Marinaad valmistatakse äädikast, õlist, soolast, piprast, suhkrust, sibulaviiludest ja hakitud või pressitud küüslaugust. Hoida poolteist tundi jahedas kohas, aeg-ajalt kalatükke pöörates. Kalatükid (igale vardale 5-6 tükki) torgatakse vaheldumisi sibulatükkidega vardale ja küpsetatakse sütel või grillis kuldkollaseks. Selleks kulub umbes 15 minutit.Lisandiks sobib Keedetud riis, värske kurgi-tomatisalat, sidruniviilud.
Kommentaarid (0)