Kalatoitude retseptid

Türgi kalašašlõkk 

Peeter Kard, 18. juuni 2008, 08:27
Kalašašlõkk erinevat liiki kaladest. Kalatükid peavad maitsestuma marinaadis 1,5 tundi, grillimiseks kulub umbes 15 minutit.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg kalafileed (soovitav mitut liiki, ka ookeanikalu)
5-6 sibulat
MARINAAD:
3 sl õli
1 sl veiniäädikat
1 küüslauguküüs
1 sibul
suhkrut
soola
pipart

Valmistamine
Kalafilee lõigata paari sentimeetri suurusteks tükkideks, panna happekindlasse nõusse ja segada marinaadiga. Marinaad valmistatakse äädikast, õlist, soolast, piprast, suhkrust, sibulaviiludest ja hakitud või pressitud küüslaugust. Hoida poolteist tundi jahedas kohas, aeg-ajalt kalatükke pöörates. Kalatükid (igale vardale 5-6 tükki) torgatakse vaheldumisi sibulatükkidega vardale ja küpsetatakse sütel või grillis kuldkollaseks. Selleks kulub umbes 15 minutit.Lisandiks sobib Keedetud riis, värske kurgi-tomatisalat, sidruniviilud.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee