Ulukiliha retseptid
14. mai 2008, 08:02

Šašlõkk ulukilihast

Ulukiliha peab enne küpsetamist seisma marinaadis 10-12 tundi.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g ulukiliha
5 g võid, oliivõli või sulatatud searasva
20 g sibulat
20 g sibulapealseid
MARINAAD:
10 g veiniäädikat
2-3 tera musta pipart
10 g sibulat
0,5 g küüslauku
1 g suhkrut
2 g soola
loorberileht

Valmistamine
Ulukiliha (põdra-, hirve- või metskiteliha) lõigatakse 30-40 g raskusteks tükkideks, pannakse happekindlasse nõusse, valatakse peale marinaad ja hoitakse 10-12 tundi jahedas kohas. Marinaadi valmistamiseks lahjendatakse veiniäädikas sama koguse keedetud ja jahutatud veega (lahuse kanguseks on 3%), lisatakse riivitud sibul, soolaga hõõrutud küüslauk, suhkur, purustatud pipar ja murtud loorberileht. Liha torgata vardasse ja küpsetada sütel või grillis, aeg-ajalt määrides või, õli või searasvaga.Lisandiks sobivad Sibulaviilud, roheline sibul, kurgid, tomatid, kirsid, ploomid, viinamarjad, melon, marineeritud aedviljad. Vütrsikaste või tkemalikaste.