Lõunasöögi retseptid
13. mai 2008, 12:20

Šašlõkk maksast

Šašlõkk maksast seapeki või läbikasvanud ribilihaga.

Kogus: ühele

Koostisosad
75 g lamba-, vasika- või seamaksa
30 g seapekki või labikasvanud ribiliha (suitsuribi)
30 g sibulat
5 g sulatatud sea- või lambarasva
soola
pipart

Valmistamine
Maks lõigata sõrmepaksusteks tükikesteks ja lükkida vardasse vaheldumisi poole õhemate peki- või suitsuribi tükkidega. Küpsetada sütel või elektrigrillis. Paar minutit enne valmimist kasta kange soolalahusega (10 g soola ja 100 g vett). Maksale võib puistata soola ja pipart ka enne küpsetamist. Määrida rasvaga ja küpsetada restil või vardas.Lisandiks sobib Keedetud riis, praetud või värske sibul, roheline sibul, kurk, tomat. Tkemali- või vürtsikaste.