Soome köök

Rabarberileib 

Toidutare, 31. jaanuar 2005, 13:40
Pärmitainas küpsetis.

Kogus: ühele

Koostisosad
25 g pärmi
1 sl õli
2.5 dl vett
1 tl soola
6 dl nisujahu
0.5 dl nisukliisid
0.5 dl päevalilleseemneid
1 sl suhkrut
1.5 dl tükeldatud rabarbrit
vormi määrimiseks õli

Valmistamine
Sega väikeses kausis rabarbritükid ja suhkur ning kuumuta mikroahjus 5 minutit. Lase jahtuda.
Murenda pärm suurde kaussi. Sega õli ja vesi ning soojenda käetemperatuurini. Kalla õli-veesegu pärmi peale ja sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa pool jahust, kliid, päevalilleseemned. Sega, lisa ülejäänud nisujahu ja sõtku tainas ühtlaseks. Jaota tainas kaheks.
Pane üks osa võitatud pooleteistliitrisesse võitatud keeksivormi. Kata jahtunud rabarberiseguga, peale ülejäänud tainas. Lase leival puhta köögirätiku all kahekordseks kerkida. Küpseta 200º C juures ahju allosas 15 minutit ning siis 20 minutit ahju keskosas. Hoia rabarberileiba umbes 10 minutit rätiku all soojas, siis kummuta vormist välja.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee