Taimetoidu retseptid
23. jaanuar 2005, 12:35

Tkemali kaste ehk ploomikaste koriandriga

Vürtsikas alõtša- või ploomikaste sobib hästi šašlõkikastmeks. Sousti koostisainete koguseid pole antud, igaüks saab teha kastme oma maitse järgi.

Koostisosad
riivitud küüslauku
hakitud koriandrilehti
tilli
münti
basiilikut
soola
paprikapulbrit
veiniäädikat
alõtsad

Valmistamine
Tkemaliploomid ehk alõtshad keeta vähese veega ja hõõruda läbi sõela. Lisada riivitud küüslauku, hästi peeneks hakitud koriandrilehti, tilli, münti, basiilikut, soola ja rohkesti paprikapulbrit. Kuumutada veidi ja lasta jahtuda. Soovi korral võib lisada veidi veiniäädikat.
Kaste peab olema kaunis terav. Ploomisousti võib teha ka leotatud ja keedetud mustadest kuivatatud ploomidest või muudest hapudest ja pooltoorestest ploomidest.