Kiudainerikkad toidud
23. jaanuar 2005, 12:31

Küpsisetort rabarberiga

Koostisosad
Põhi:
50 g küpsiseid
100 g margariini või võid
0.5 dl suhkrut
Täidis:
2 dl 35%-list rõõska koort
2 dl kohupiima
10 lehte želatiini
250 g rabarberit
1.5 dl suhkrut
Kate:
250 g rabarberit
1 dl suhkrut
2 dl vett
1 dl želeesuhkrut

Valmistamine
Sega pehme või ja purustatud küpsised. Lisa suhkur ja sega ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane zhelatiin külma veega likku. Lõika rabarber viiludeks ning kuumuta koos suhkruga potis keemiseni. Jahuta. Vahusta rõõsk koor, lisa kohupiim. Kuumuta potis veidi vett ning sulata selles kuivakspressitud zhelatiinilehed. Sega rabarbri-, vahukoore- ja zhelatiinisegu ning kalla segu tordipõhjale. Pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarretuma. Lõika rabarber õhukesteks viiludeks ning kuumuta suhkruga potis keemiseni. Jahuta ja tõsta tordile. Kuumuta potis vesi ja zheleesuhkur keemiseni.
Lase veidi jahtuda ning seejärel tõsta lusikahaaval rabarbrikattele. Pane tort veel tunniks ajaks külmkappi.