Nädala kook

Šokolaaditort II 

Toidutare, 13. mai 2008, 12:12
Šokolaaditort rabarberiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
Muretainapõhi:
150 g nisujahu
75 g suhkrut
100 g võid
1 muna
veidi vanilliekstrakti
veidi riivitud sidrunikoort
Rabarberikompott:
400-500 g kooritud ja tükeldatud rabarberit
4 dl vett
150 g suhkrut
1 tk vanillikauna
veidi riivitud sidrunikoort
Kakaosegu:
2 muna
150 g suhkrut
2 sl kakaopulbrit
1 sl vanillsuhkrut
40 g nisujahu
0.25 tl küpsetuspulbrit
60 g sulatatud võid hiljem lisamiseks
Valge šokolaadikreem:
3.5 dl 35%-list rõõska koort
125 g valget šokolaadi
2 munakollast
veidi Grand Marnier apelsinilikööri

Valmistamine
ValmistusviisMuretainapõhi: Sega kõik ained ning pane tainas vähemalt pooleks tunniks külma. Rabarbrikompott: sega vesi, suhkur, vanill ja sidrunikoor ning keeda 5 minutit. Lisa rabarbritükid, kuumuta keemiseni ja jahuta kohe! Kakaosegu: Klopi munad suhkruga heledaks vahuks. Sega ettevaatlikult juurde kakaopulber, jahu, vanillsuhkur ja küpsetuspulber. Valge shokolaadikreem: Sulata shokolaad vesivannis. Sega juurde munakollased, soovi korral ka veidi apelsinilikööri. Lisa vähehaaval kergelt vahustatud rõõsk koor. Tordi valmistamine: Rulli muretainas lauale ja vooderda sellega rõngasvormi põhi ja servad. Nõruta rabarbrikompott ja sega koos sulavõiga kakaomassi hulka. Kalla vormi. Küpseta 180º C juures ahjus 35 minutit. Lase jahtuda. Kalla jahtunud koogile valge shokolaadikreem. Hoia järgmise päevani jahedas.