Lõunasöögi retseptid

Lülja kebab 

Toidutare, 4. märts 2005, 11:52
Vardas küpsetatud lambahakklihast vorstikesi serveeritakse lavashitükkidesse keeratuna koos maitserohelise ja küpsetatud tomatitega. Hakklihamass peab külmas 20-30 minutit maitsestuma.

Kogus: ühele

Koostisosad
1320 g pehmet lambaliha
80 g lamba õndrarasva
80 g sibulat
160 g rohelist sibulat
180 g nisujahu
vett
maitserohelist
pipart
soola

Valmistamine
Liha lasta koos sibula ja lambarasvaga läbi hakklihamasina. Segada vürtsidega ja lasta 20-30 minutit seista külmkapis. Hakklihast vormida 40-45 g raskused vorstikesed, lükkida vardasse ja küpsetada hõõguvatel sütel. Jahust, veest ja soolast segada lihttainas, rullida õhukeseks lavashiks ja küpsetada kuival pannil. Lauale andmisel keeratakse kebabid lavashitükkidesse. Lisandiks antakse rohelist sibulat ja maitserohelist (petersellilehed, estragon, till, münt, koriandrilehed jne). Suvel võib lisada ka küpsetatud tomateid.Lisandiks sobivad Lavash, maitseroheline, küpsetatud tomatid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee