Küpsetised
4. märts 2005, 11:47

Rabarberikook

Mure lehttainakook rabarberi ja mandlikreemiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g lehttainast
määrimiseks muna
Rabarbritäidis:
1 sl mett
300 g tükeldatud rabarbrit
2 sl suhkrut
kaneeli
Mandlikreem:
75 g võid
75 g suhkrut
1 sidrunit (riivitud koor)
1 muna
75 g jahvatatud mandleid
1 sl nisujahu
Purusegu:
55 g võid
1.5 dl nisujahu
2 sl suhkrut

Valmistamine
Valmistusviis
Rulli lehttainas 24x24cm suurusele ahjuplaadile ja määri pealt munaga. Tee ülejäänud tainast ääred, et rabarbrimass küpsemise ajal välja ei nõrguks. Pane 20 minutiks külma. Sulata potis mesi, lisa rabarbritükid, suhkur ja kaneel. Kuumuta 20 minutit ja lase seejärel veidi jahtuda. Torgi lehttainasse kahvliga augud ja küpseta 200º C ahjus 10–15 minutit. Purusegu jaoks haki toasoe või ja jahu ning lisa suhkur. Mandlikreemi jaoks vahusta toasoe või suhkruga, lisa sidrunikoor ja lahtiklopitud muna. Sega hulka jahvatatud mandlid ja jahu ning määri kreem eelküpsetatud põhjale. Kata jahtunud rabarbriseguga ning raputa peale purusegu. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.