Küpsetised

Rabarberikook III 

Toidutare, 5. veebruar 2005, 14:03
Rabarberikook kaneeliga

Kogus: ühele

Koostisosad
Tainas:
200 g margariini
noaotsatäis soola
200 g suhkrut
4 muna
1 dl hapukoort
1 tl küpsetuspulbrit
300 g nisujahu
100 g kartulitärklist
Kate:
500 g rabarbrit
2 dl suhkrut
riivitud sidrunikoort
4 sl tuhksuhkrut
jahvatatud kaneeli

Valmistamine
Hõõru margariin suhkru ja soolaga vahule, lisa ükshaaval vahustades munakollased ja hapukoor. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa munavahule. Viimasena lisa kõvaks vahustatud munavalged. Määri pool tainast võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud külmale ahjuplaadile ja eelküpseta 10 minutit. Siis võta ahjust välja ja kata rabarbritükkidega. Puista peale suhkur ja riivitud sidrunikoor. Tõsta lusikaga peale ülejäänud tainas ja küpseta ahjus veel 30-35 minutit, kuni kook on pealt kuldkollane. Jahtunud koogile puista tuhksuhkru-kaneeli segu.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee