Küpsetised

Kreemjas rabarberipirukas 

Toidutare, 18. mai 2008, 10:39
 
Kardemon, kaneel ja fariinsuhkur annavad mahlasele pirukale mõnusa maitse. Soovi korral serveeri küpsetist vahukoore või vanillijäätisega.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
2.5 dl nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
2 sl Fariinsuhkur
TÄIDIS
500 g Rabarber
1 dl Fariinsuhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Kardemon
1.5 sl nisujahu
KATE
2 tk Munakollane
3 dl Vahukoor

Valmistamine
Sulata ja jahuta või. Sega jahu, küpsetuspulber, fariinsuhkur ja jahtunud sulavõi ühtlaseks.Vajuta tainas 26 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtele ning pane 30 minutiks külma. Seejärel küpseta 200° juures 10 minutit. Koori ja tükelda rabarberid. Sega omavahel rabarber, fariinsuhkur, kaneel, kardemon ja jahu, laota eelküpsetatud põhjale. Mikserda munakollased heledaks vahuks, sega vahustamata koorega ja vala vormi. Küpseta veel 30 minutit.Kate peab jääma pehme ja kreemjas. Lase enne serveerimist jahtuda, nii muutub pirukas tahkemaks ja seda on kergem lõigata.   

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee