Gluteenivabad retseptid

Rullbiskviit šokolaadikreemiga 

Toidutare, 29. november 2004, 12:18

Koostisosad
6 suurt muna (eralda munavalged ja -kollased)
150 g suhkrut
50 g kakaopulbrit
Täidis:
225 g tumedat šokolaadi
2 suurt muna (eralda munavalged ja -kollased)
2.25 dl 35%list rõõska koort või
Kaunistuseks:
tuhksuhkrut

Valmistamine
Valmista kõigepealt shokolaaditäidis. Murra shokolaad tükkideks ning pane koos 2 sl veega kaussi. Aseta kauss vaevukeeva veepoti kohale ja soojenda, kuni shokolaad on sulanud.
Siis sega puulusikaga ühtlaseks. Klopi munakollased omavahel ja siis lisa soojale shokolaadisegule. Lase veidi jahtuda, siis lisa kõvaks vahustatud munavalged. Kata kauss toidukilega ja pane tunniks ajaks külmkappi.
Nüüd valmista biskviittainas. Pane munakollased kausiga kuuma vee kohale ja vahusta, kuni segu hakkab paksenema. Lisa suhkur ja klopi, kuni segu kergelt pakseneb - ära liialt paksuks vahusta. Sega ettevaatlikult juurde kakaopulber ning seejärel poolkõvaks vahustatud munavalged. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud 18 x 30 cm koogivormi. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 20-25 minutit, kuni biskviit on nõtke ja kohev. Võta ahjust välja ja lase ahjuplaadil jahtuda (biskviit tõmbub jahtudes kokku!). Kui biskviitpõhi on peaaegu jahtunud, kummuta see tuhksuhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Eemalda biskviidilt küpsetuspaber ja kata biskviit shokolaadikreemiga või kastanipüreega. Vahusta rõõsk koor ja määri shokolaadikreemile. Keera kook ettevaatlikult rulli ja lõika viiludeks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee