Kiudainerikkad toidud
29. november 2004, 10:32

Porgandirullbiskviit šokolaaditäidisega

Koostisosad
Biskviitpõhi:
4 toasooja muna
1.5 dl suhkrut
75 g sulatatud võid
2 dl nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
2.5 dl peenelt riivitud porgandit
Šokolaadikreem:
100 g Bitteri šokolaadi
250 g paksu hapukoort
4 sl tuhksuhkrut
1 tl riivitud apelsini või
sidrunikoort
Kaunistuseks:
tuhksuhkrut

Valmistamine
Vahusta munad suhkruga, lisa jahtunud sulavõi ja omavahel segatud kuivained. Sega õrnalt tainaks. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista riivitud porgand võimalikult ühtlaselt koogi pinnale. Küpseta 225-kraadises ahjus 8-10 minutit. Kummuta tainaplaat suhkruga üleriputatud küpsetuspaberile ja koori aluspaber põhja küljest ettevaatlikult maha.
Keera tainaplaat koos paberiga laiemast servast alates rulli, nii et porgandiga pool jääks sissepoole ja lase jahtuda. Sulata tükeldatud shokolaad koos tuhksuhkruga ja vähese hapukoorega paksupõhjalises potis väga madalal kuumusel. Lisa tsitrusekoor ja külm hapukoor.
Määri kreem lahtirullitud biskviitplaadile ja keera uuesti tihedaks rulliks. Mähi rull paberisse, liitekoht allpool, ja hoia mõni tund külmas. Enne lahtilõikamist sõelu peale tuhksuhkrut.