Nädala kook
13. mai 2008, 05:55

Šoti viskikook I

Lisandiks sobib portvein.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g tumedat šokolaadi
175 g margariini
2.5 dl suhkrut
3 muna
5 dl nisujahu
2 tl vanillsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl söögisoodat
2 dl kanget kohvi
Niisutamiseks:
1 dl šoti viskit

Valmistamine
Sulata šokolaad kuuma veevannis. Vahusta margariin suhkrgua, lisa ükshaaval vahustades munad. Sega jahu, vanillisuhkur, küpsetuspulber ja sooda omavahel. Sega sulašokolaad margariinivahule, seejärel lisa vaheldumisi kuivainesegu ja kohv. Kalla tainas vormi ja küpseta 175º C juures ahjus keskosas umbes 55 minutit. Kummuta veidi jahtunud kook vormist välja. Pese koogivorm, kuivata ja pane kook tagasi vormi. Kalla peale viski ja lase koogil 1-2 päeva külmkapis maitsestuda. Kook püsib mitu päeva mahlane.