Nädala kook

Šoti viskikook I 

Toidutare, 13. mai 2008, 05:55
Lisandiks sobib portvein.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g tumedat šokolaadi
175 g margariini
2.5 dl suhkrut
3 muna
5 dl nisujahu
2 tl vanillsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl söögisoodat
2 dl kanget kohvi
Niisutamiseks:
1 dl šoti viskit

Valmistamine
Sulata šokolaad kuuma veevannis. Vahusta margariin suhkrgua, lisa ükshaaval vahustades munad. Sega jahu, vanillisuhkur, küpsetuspulber ja sooda omavahel. Sega sulašokolaad margariinivahule, seejärel lisa vaheldumisi kuivainesegu ja kohv. Kalla tainas vormi ja küpseta 175º C juures ahjus keskosas umbes 55 minutit. Kummuta veidi jahtunud kook vormist välja. Pese koogivorm, kuivata ja pane kook tagasi vormi. Kalla peale viski ja lase koogil 1-2 päeva külmkapis maitsestuda. Kook püsib mitu päeva mahlane.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee