Küpsetised

Šoti viskikook 

Toidutare, 23. jaanuar 2008, 12:35
Maitsev küpsetis

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 muna
150 g suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 sl kakaopulbrit
1 tl vanillsuhkrut
25 g võid
1 sl vett
Niisutamiseks:
2 kuni 3 sl viskit
3 sl apelsinimahla
Täidis ja kate:
175 g pehmet võid
6 sl kakaopulbrit
175 g tuhksuhkrut
2 sl viskit
1.5 sl apelsinimahla

Valmistamine
Vahusta munad suhkruga. Sega nisujahu, küpsetuspulber, kakao ja vanillsuhkur ning lisa munavahule. Aja vesi ja või keema (mikrolaineahjus 20 sekundit), lisa tainale. Vala tainas siledapõhjalisse koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Kummuta kook vormist välja. Poolita ja niisuta apelsinimahla ja viskiga. Hõõru pehme või vahule, sõelu hulka kakao ja tuhksuhkur. Maitsesta segu viski ja apelsinimahlaga. Osa täidist määri koogi vahele, osa peale ja servadele. Lase jahedas maitsestuda. #?-:nbsp;

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee