Küpsetamata magustoidud

Amarettokook 

Toidutare, 24. november 2004, 08:56
Pidulik kook mis ei vaja küpsetamist.

Koostisosad
4 muna
2 dl suhkrut
4 dl 35%-list rõõska koort
200 g maitsestamata Philadelphia, Creme Bonjour vm toorjuustu
1 tl vanillsuhkrut
1 dl Amaretto vm mandlilikööri
3 sl želatiini

Valmistamine
Vahusta munad suhkruga. Lisa toorjuust ja vahusta veel. Teises kausis vahusta rõõsk koor. Leota zhelatiini 1,5 dl külmas vees, seejärel lahusta kuumaveevannis. Lase veidi jahtuda. Lisa vahukoor munavahule ja maitsesta mandlilikööriga. Viimasena lisa zhelatiin peene nirena pidevalt segades. Kalla segu külma veega uhutud rõngasvormi ja jäta järgmise päevani tarretuma. Enne väljavõtmist kasta vormi põhi korraks kuuma vette, et tort paremini vormist lahti tuleks. Libista tort alusele. Serveeri värskete marjade või marjakastmega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee