Kiudainerikkad toidud

Ahjuapelsinid jäätisega 

Toidutare, 25. november 2004, 09:55
Jäätisega täidetud üleküpsetatud apelsinid.

Koostisosad
6 apelsini
2 munavalget
4 sl suhkrut
5 dl vanillimaitselist jäätist

Valmistamine
Lõika apelsinidel "kaaned" maha. Pigista mahl ettevaatlikult välja ning eemalda lusikaga uuristades viljaliha.
Pane tühjendatud apelsinikoored täidise valmistamise ajaks jääkappi. Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Sega vaht tasakesi suhkruga. Võta apelsinikoored jääkapist välja ja täida külma jäätisega, peale vala apelsinimahla. Munavalgevahust tõsta apelsinidele peale kaunid "mütsikesed". Pane apelsinid üheks-kaheks minutiks kuuma 250º C ahju ja lase munavalgemütsidel kergelt pruunistuda.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee