Kiudainerikkad toidud
25. november 2004, 09:55

Ahjuapelsinid jäätisega

Jäätisega täidetud üleküpsetatud apelsinid.

Koostisosad
6 apelsini
2 munavalget
4 sl suhkrut
5 dl vanillimaitselist jäätist

Valmistamine
Lõika apelsinidel "kaaned" maha. Pigista mahl ettevaatlikult välja ning eemalda lusikaga uuristades viljaliha.
Pane tühjendatud apelsinikoored täidise valmistamise ajaks jääkappi. Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Sega vaht tasakesi suhkruga. Võta apelsinikoored jääkapist välja ja täida külma jäätisega, peale vala apelsinimahla. Munavalgevahust tõsta apelsinidele peale kaunid "mütsikesed". Pane apelsinid üheks-kaheks minutiks kuuma 250º C ahju ja lase munavalgemütsidel kergelt pruunistuda.