Hispaania köök
29. juuli 2008, 08:16

Hispaania gazpacho

Külm supp tomati, kurgi, paprika, sibula, küüslaugu, tomatimahla ja valge veiniga. Enne serveerimist peab supp paar tundi külmikus seisma.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 suur tomat
1 värske kurk
1 roheline paprika
1 sibul
1 küüslauguküüs
1/2 tl soola
1 tl paprikapulbrit
2 dl värskeltpressitud tomatimahla
2 sl oliivõli
2 sl sidrunimahla
1/2 klaasi valget kuiva veini

Valmistamine
Tomat ja kurk koorida. Paprikal eemaldada viljavars ja seemned. Aedviljad lõigata väikesteks tükkideks. Sibul ja küüslauk hakkida hästi peeneks. Ained segada ja lisada sool, paprikapulber, tomati- ja sidrunimahl ning õli. Lasta paar tundi seista külmikus. Enne lauale andmist lisada supile vein ja mõned jääkuubikud. Lisandiks sobivad keedetud muna, oliivid, paprikakaunad, kurgiviilud ja lutsernivõrsed.Hea teada ! Serveeri külmalt. Lisandiks sobib Röstitud leib küüslauguvõiga. Keedetud muna, oliivid, paprikakaunad, kurgiviilud, lutsernivõrsed.