Vene köök
24. november 2004, 11:28

Bulgaria tarator

Külm hapupiimasupp kurgi, küüslaugu ja Kreeka pähklitega.

Kogus: ühele

Koostisosad
750 ml hapupiima või keefirit
600 g värskeid kurke
1 küüslauguküüs
100 g õli
50 g hakitud Kreeka pähkli tuumi
veidi äädikat
tilli
soola

Valmistamine
Kurgid koorida ja lõigata väikesteks tükkideks. Lisada soolaga hõõrutud küüslauk. Hapupiim segada ja valada kurgitükkidele. Soovi korral võib lisada veidi äädikat ja lahjendada hapupiima külma keedetud veega. Segada juurde pähklituumad, hakitud till ja piserdada peale õli. Sellele supile võib lisada ka keedetud muna, keedetud ja kahvliga murendatud kartuleid või rohelist salatit.Hea teada ! Serveeri külmalt.