Okroška aedviljadegaFoto: PantherMedia/Scanpix
Väherasvased toidud
26. august 2008, 12:47

Okroška aedviljadega

Külm kaljasupp aedviljadega.

Kogus: ühele

Koostisosad
1.2 l kali
300 g Kartul
80 g Porgand
80 g Naeris
80 g Redis
120 g Roheline sibul
250 g Kurk
120 g Hapukoor
2 tk Keedumuna
Suhkur
Sinep
Sool
maitserohelist

Valmistamine
Kartulid pesta ja keeta koos koorega. Porgandid ja naerid puhastada ja keeta eraldi. Jahtunud aedviljad lõigata kuubikuteks. Kartulid koorida ja lõigata samuti. Sibulapealsed hakkida ja hõõruda soolaga kuni mahla eraldumiseni. Redised pesta ja lõigata kuubikuteks. Aedviljad segada ja valada peale suhkru ning sinepiga maitsestatud kali. Lisada hakitud munad ja maitseroheline. Hapukoor anda lauale eraldi. Kui soovitakse teravamat okroshkat, siis võib supile lisada pisut riivitud mädarõigast. Kalja asemel võib okroška valmistada külma keedetud veega segatud keefirist.Serveerida külmalt.