Lõunasöögi retseptid

Okroška singiga 

Peeter Kard, 26. august 2008, 12:48
Okroška singigaFoto: PantherMedia/Scanpix
Külm kaljasupp veiseliha ja singiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
1,5 l kalja
160 g keedetud veiseliha
120 g keedetud või küpsetatud vasikaliha
120 g taist keedusinki
120 g sibulapealseid
240 g värsket kurki
160 g hapukoort
2 keedetud muna
suhkrut
sinepit
soola
maitserohelist

Valmistamine
Lihatooted lõigata väikesteks kuubikuteks. Osa lihast võib asendada keedetud keele, taise keedetud lambaliha, kergsoolapeki vms. Kurgid koorida ja lõigata samuti väikesteks kuubikuteks. Sibulapealsed hakkida ja hõõruda soolaga. Lisada hapukoor, munakollased, sool, suhkur, sinep ja kali ning segada hoolikalt. Siis lisada liha- ja kurgitükid, hakitud maitseroheline ja hakitud munavalged ning anda külmalt lauale.Serveeri külmalt.